“Bolu Teknokent Ar-Ge Merkezimiz İle Daha Güçlü Olacağız”

“Bolu Teknokent Ar-Ge Merkezimiz İle Daha Güçlü Olacağız”

Düzce özelinde 11 yıldır çalışmalarını sürdüren, yazılım ve reklam alanında başarı grafiğini sürekli yükselten Tayyare Limanı, bünyesinde yer alan Serbay ve Kod8 Grubu markalarına ait AR-GE faaliyetlerini il dışına çıkarmaya hazırlanıyor. Tayyare Limanı, bu kapsamda Bolu Teknokent AR-GE merkezini Bolu ve bölge işletmeleriyle buluşturuyor.

Yeni yapılanmalarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Serbay Interactive Ajans Başkanı Görkem Özdemir, Tayyare Limanı bünyesinde yer alan Serbay ve Kod8 Grubu olarak kuruldukları günden bu yana sürekli olarak değişen teknolojiye ayak uydurmak, yenilikçi ve Ar-Ge çalışmalarının önceliklerinin başında geldiğini, Serbay ve Kod8’in tüm ürün ve markalarını geleceğe yönelik inşa ettiklerini ve her biri ürün ve markanın ayrı ayrı Ar-Ge niteliği taşıdığını dile getirdi.

2021 yılının başından itibaren Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Bolu Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş ile iş birliği çalışmalara başladıklarını kaydeden Özdemir, hazırlıklarının tamamlandığını ve Kod8 Yazılım Teknolojileri Ar-Ge merkezini hayata geçirdiklerini sözlerine ekledi.


ÖZDEMİR; “AR-GE MERKEZİMİZİN ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZA HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Özdemir, açıklamalarının sonunda şu ifadeleri kullandı;
“2011 yılında kurdugˆumuz ‘Serbay’ markasının ve ‘Tayyare Limanı’ bünyesinde yer alan diğer marka ve ürünlerimizin gelişmesini sektörümüze ve KOBİ’lere duyurmanın heyecanını yas¸ıyoruz. Bu süreçte çeşitli sektörler için projeler ve yazılımlar ürettik. Bu ürettiğimiz proje ve yazılımların daha da ilerleyebilmesi için Bolu İzzet Baysal Üniversitesi’yle iş birliği yaparak Bolu Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde Ar-Ge merkezimizi açmış bulunmaktayız. Ar-Ge merkezimizin Serbay ailesine, çalışanlarımıza ve çözüm ortaklarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”


GÖZÜTOK; “YEPYENİ BİR SERÜVENE BAŞLIYORUZ”

Serbay Interactive Ajans Başkan Yardımcısı Özkan Gözütok ise “Bolu’da açtığımız Ar-Ge Merkezimiz ile yepyeni bir serüvene başlıyoruz. Ürettiğimiz projelerin derinliğini ve kalitesini arttırmak adına Bolu İzzet Baysal Üniversitesi bünyesinde akademik kadroda ki öğretim üyelerinin ve öğrencilerinin desteğiyle çalışmalarımızı her geçen gün arttıracağız. Önümüzdeki yıllarda Ar-Ge harcamalarına ayırdıgˆımız kaynak, toplam gelirimisin %27’sini olus¸tururken, personellerin ise %51’inin Ar-Ge alanında çalıs¸masını planlamaktayız” diye konuştu.
 

BAYRAKLI; “AR-GE MERKEZİMİZ İLE BOLU’DA Kİ ÇALIŞMALARIMIZI DA HIZLANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

Serbay Interactive Stratejik Planlama Sorumlusu Serkan Bayraklı, “10 yıllık süreçte Ar-Ge, İnovasyon ve Dijital Dönüşüm her zaman ilk önceliklerimiz arasında oldu. 2021 yılı ve Ar-Ge Ofisimiz, Ar-Ge çalışmalarımızı hızlandırdığımız bir yıl olmasını diliyorum. Bolu Teknokent Ar-Ge merkezimiz ile daha da güçlü olacağımıza yürekten inanarak, Ar-Ge Merkezimiz ile Bolu’da ki çalışmalarımızı da hızlandırmış olacağız” dedi.